Tegelzetters

Tegelvloer: Alles wat je moet weten over de keuze, het leggen en onderhouden

Bent u op zoek naar een tegelzetter om nieuwe tegels te laten plaatsen?

Wij sturen uw aanvraag door naar maximaal 4 bedrijven die werkzaam zijn in uw omgeving.
Tegelvloer

Tegelvloer: Alles wat je moet weten over de keuze, het leggen en onderhouden

Dit bespreken we in dit artikel:

Welkom bij Tegelzetters.eu – dé plek waar je alle informatie en tips vindt over tegelvloeren. Of je nu op zoek bent naar vloertegels, keramische tegels, natuurstenen tegels, badkamertegels of terrastegels, wij hebben alle praktische adviezen en richtlijnen voor het kiezen, leggen en onderhouden van jouw perfecte tegelvloer.

Wij zijn een platform waar bezoekers van de website eenvoudig offertes van lokale bedrijven kunnen vergelijken. Wij begrijpen dat het kiezen van de juiste tegelvloer een lastige taak kan zijn, maar met onze deskundige tips en overwegingen, kun je de beste keuze maken voor elke ruimte in huis.

Belangrijkste Punten:

 • Kies de perfecte tegelvloer voor elke ruimte in huis
 • Ontdek welke soorten tegels het beste passen bij jouw behoeften en stijl
 • Leer hoe je een tegelvloer professioneel kunt laten leggen en onderhouden
 • Een tegelvloer biedt voordelen zoals duurzaamheid, hygiëne en veelzijdigheid
 • Vergelijk offertes van lokale bedrijven en kies voor een professionele tegelzetter voor jouw tegelvloer project

Soorten Tegels

Als je overweegt om een tegelvloer te leggen, dan zijn er verschillende soorten tegels waaruit je kunt kiezen. Hieronder hebben we enkele van de meest populaire opties opgesomd:

Keramische tegels Natuurstenen tegels
Keramische tegels zijn duurzaam, hygiënisch en beschikbaar in vele kleuren, patronen en formaten. Ze zijn populair voor zowel binnen- als buitengebruik. Natuurstenen tegels zijn tijdloos en stralen natuurlijke schoonheid uit. Ze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en kleuren, hoewel ze over het algemeen prijziger zijn dan keramische tegels.
Vloertegels Badkamertegels
Vloertegels zijn beschikbaar in diverse materialen, zoals keramiek, porselein of cement en bieden een duurzame en kosteneffectieve vloeroplossing. Badkamertegels moeten waterbestendig zijn en kunnen variëren in grootte en vorm. Glasmozaïek is populair vanwege de brede kleurkeuze.

Tot slot zijn er ook nog terrastegels die specifiek bedoeld zijn voor buitenvloeren en dienen te beschikken over robuuste eigenschappen zoals antislip en krasbestendigheid. Het kiezen van de juiste tegel hangt af van verschillende factoren, zoals budget, persoonlijke voorkeur en de toepassing. Bij tegelzetters.eu kunnen bezoekers van de website eenvoudig offertes van lokale bedrijven vergelijken. Zo ben je verzekerd van de beste deal voor jouw tegelvloer project.

Tegelvloer kiezen

Het kiezen van de perfecte tegelvloer kan een uitdaging zijn, maar met onze handige tips en overwegingen wordt het makkelijker. Als je een tegelvloer gaat kiezen, moet je rekening houden met kleur, patroon, grootte en materiaal. Het is belangrijk om een tegelvloer te kiezen die past bij jouw stijl en behoeften. Denk na over hoe de ruimte wordt gebruikt en welke hoge eisen aan de vloer worden gesteld. Een badkamer of keuken heeft bijvoorbeeld andere vereisten dan een woonkamer.

Je kunt ook voor een natuurlijk ogende houten parketvloer kiezen als alternatief voor een traditionele tegelvloer. Zoek naar inspiratie en stel vragen aan de experts op ons platform. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste tegelvloer en deskundigen die kunnen helpen met het leggen van jouw tegelvloer.

Om je te helpen bij het kiezen van jouw tegelvloer, hebben we een handige tabel samengesteld met de verschillende soorten tegels en hun eigenschappen:

Tegelsoort Eigenschappen
Keramische tegels Verschillende kleuren, patronen en maten beschikbaar. Duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.
Natuurstenen tegels Unieke en natuurlijke uitstraling met verschillende kleuren en formaten. Tegels zijn vaak oneffen en gevoeliger voor beschadigingen.
Vloertegels Veelzijdige tegel optie geschikt voor elke ruimte in huis. Verschillende kleuren, patronen en texturen beschikbaar.
Badkamertegels Speciaal ontworpen voor hoge vochtigheid en waterbestendigheid. Beschikbaar in verschillende materialen, van keramische tegels tot natuurstenen tegels.
Terrastegels Robuuste en duurzame optie voor buitenruimtes. Beschikbaar in verschillende materialen en kleuren, en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Kijk welke tegelsoort het beste bij jou past en vergelijk offertes van lokale bedrijven op Tegelzetters.eu om jouw ideale tegelvloer te realiseren.

Tegelvloer leggen

Het leggen van een tegelvloer is een specialistische taak die nauwkeurigheid vereist. Het is belangrijk om het proces zorgvuldig te plannen en de juiste technieken toe te passen om een duurzame en vlekkeloze afwerking te garanderen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je tegelvloer perfect gelegd wordt.

Voorbereiding

Voordat je begint met het leggen van de tegels, moet je ervoor zorgen dat de ondervloer schoon, vlak en droog is. Het is belangrijk om eventuele oneffenheden of scheuren te repareren om te voorkomen dat de tegels losraken of barsten. Als je vloerverwarming hebt, moet je ervoor zorgen dat het systeem is uitgeschakeld en de ondervloer afgekoeld is voordat je begint.

Zorg er ook voor dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt, zoals tegellijm, een tegelsnijder, een lijmkam, en voegsel. Houd er rekening mee dat je mogelijk speciale gereedschappen nodig hebt als je tegels op maat moet snijden of als je hoeken moet zagen.

Legpatroon

Voordat je begint met het leggen van de tegels, moet je het legpatroon bepalen. Je kunt kiezen voor allerlei verschillende patronen, zoals een diagonaal patroon, een visgraatpatroon of een patroon met meerdere maten. Het is belangrijk om het patroon zo te kiezen dat het past bij de stijl van je huis en de grootte van de ruimte.

Tegels leggen

Begin bij het leggen van de tegels in het midden van de kamer en werk vanuit daar naar de randen toe. Gebruik de lijmkam om een dunne laag tegellijm op de ondervloer aan te brengen en leg de tegel vervolgens op zijn plaats. Zorg ervoor dat je de tegel stevig aandrukt om ervoor te zorgen dat hij goed vast blijft zitten.

Herhaal dit proces tot alle tegels zijn gelegd. Als je tegels op maat moet snijden, gebruik dan een tegelsnijder om ze op de juiste maat te snijden. Houd er rekening mee dat je mogelijk speciale gereedschappen nodig hebt als je hoeken moet zagen.

Vloer afwerken

Nadat alle tegels zijn gelegd, moet je de vloer afwerken door voegmiddel aan te brengen tussen de tegels. Meng het voegmiddel volgens de instructies op de verpakking en gebruik een voegrubber om het voegmiddel gelijkmatig aan te brengen. Wanneer het voegmiddel is opgedroogd, kun je de vloer schoonmaken en genieten van je nieuwe tegelvloer.

Tegelvloer onderhoud

Als je eenmaal een mooie tegelvloer hebt laten leggen, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Het onderhoud van je tegelvloer is daarom belangrijk om de levensduur en uitstraling te behouden.

Allereerst is het belangrijk om je tegelvloer regelmatig te stofzuigen of te vegen. Hiermee voorkom je dat stof en vuil zich ophopen en krassen veroorzaken. Maar ook voor het verwijderen van vlekken zijn er diverse mogelijkheden, afhankelijk van het soort tegels dat je hebt. Zo zijn er speciale reinigingsmiddelen voor keramische tegels en natuurstenen tegels.

Verder is het belangrijk om je tegelvloer te beschermen tegen vocht en water. In de badkamer en keuken is het daarom aan te raden om na het douchen of koken de vloer goed droog te maken en te ventileren om vocht te verminderen. Gebruik daarnaast geen agressieve schoonmaakmiddelen die de voegen kunnen aantasten.

Kortom, goed onderhoud van je tegelvloer zorgt voor behoud van de kwaliteit en uitstraling. Op Tegelzetters.eu vind je meer informatie over tegelvloer onderhoud en handige tips om jouw tegelvloer glanzend te houden.

Tegelvloer schoonmaken

In een huis met een tegelvloer is het belangrijk om de vloer regelmatig schoon te maken om een frisse uitstraling te behouden. Maar hoe krijg je jouw tegelvloer glanzend en vlekvrij? Met deze professionele schoonmaaktips helpen we je op weg.

 1. Borstel de vloer regelmatig af om stof en vuil te verwijderen – Met een zachte bezem of stofzuiger met zachte borstel kan je het vuil van je tegelvloer afborstelen.
 2. Gebruik warm water en een milde reiniger – Voeg een kleine hoeveelheid milde reiniger toe aan warm water. Gebruik geen agressieve of bijtende producten, aangezien deze de vloer kunnen beschadigen. Spoel vervolgens de vloer goed af met schoon water en een mop.
 3. Meng water en azijn voor hardnekkige vlekken – Maak een oplossing van warm water en azijn in een verhouding van 1:1 en wrijf de vlekken voorzichtig in. Laat het mengsel een paar minuten intrekken en spoel de vloer vervolgens af met schoon water.
 4. Pas op met schurende middelen – Vermijd schurende producten, zoals staalwol of schuurpapier, aangezien deze de vloer kunnen beschadigen.
 5. Gebruik een droge doek om de vloer te drogen – Het is belangrijk om de vloer na het schoonmaken goed te drogen om vlekken te voorkomen.

Met deze tips kan je jouw tegelvloer gemakkelijk en effectief schoonmaken. Probeer het eens uit en geniet van een stralende en schone tegelvloer!

Tegelvloer in de badkamer

Een tegelvloer is een populaire optie voor badkamers vanwege de duurzaamheid en waterbestendigheid. Badkamertegels moeten echter ook praktisch zijn en passen bij de stijl van jouw woning.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten tegels voor de badkamer, zoals keramische tegels, mozaïektegels en natuurstenen tegels. Keramische tegels zijn het meest populair vanwege de vele voordelen, waaronder de duurzaamheid en het gemak van onderhoud. Natuurstenen tegels zijn ook een uitstekende keuze vanwege de elegantie en authenticiteit.

Hoe kies je de perfecte tegelvloer voor jouw badkamer?

Het eerste waar je aan moet denken bij het kiezen van de juiste badkamertegels is de grootte van de ruimte. Grotere tegels zijn geschikt voor grote badkamers, terwijl kleinere tegels beter werken voor kleinere, meer intieme badkamers. Daarnaast is kleur cruciaal voor het creëren van een sfeer en stijl, zoals het kiezen van neutrale kleuren voor een klassieke uitstraling of felle kleuren om een statement te maken.

Badkamertegels moeten niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook praktisch. Denk aan antislip tegels voor extra veiligheid, vooral als je kinderen hebt of ouderen in huis hebt.

Hoe onderhoud je jouw badkamer tegelvloer?

Badkamertegels zijn onderhevig aan veel slijtage, dus is het van belang regelmatig onderhoud te plegen. Het gebruik van milde, speciale schoonmaakmiddelen beschermt de tegels en voorkomt verkleuring. Het is ook belangrijk om de voegen tussen de tegels te reinigen en te ontsmetten om schade te voorkomen.

Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de perfecte tegelvloer voor jouw badkamer, kan Tegelzetters.eu je helpen om lokale bedrijven te vergelijken en de beste deals te vinden. Neem contact op met ons voor meer informatie en advies.

Tegelvloer voor het terras

Met een tegelvloer op jouw terras creëer je een stijlvolle buitenruimte waar je kunt genieten van de zon en het buitenleven. Het kiezen van de juiste terrastegels is daarbij belangrijk. Er zijn verschillende soorten tegels geschikt voor buiten, zoals natuurstenen tegels, keramische tegels, betontegels en houtlook tegels.

Een tegelvloer voor je terras moet niet alleen mooi zijn, maar ook duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Zoek naar tegels die niet glad worden bij regen en vorstbestendig zijn in de winter.

Als je eenmaal de juiste tegels hebt gekozen, is het van belang om ze goed te onderhouden. Reinig de tegels regelmatig met een speciale terrasreiniger en verwijder eventuele vlekken zo snel mogelijk. Zo blijft je tegelvloer mooi en gaat deze langer mee.

Bij Tegelzetters.eu kun je eenvoudig offertes aanvragen van lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in tegelvloeren. Vergelijk de verschillende aanbiedingen en kies de beste optie voor jouw terras.

Tegelvloer in verschillende ruimtes

Een tegelvloer is niet alleen geschikt voor de badkamer of keuken, maar kan in elke ruimte in huis worden gelegd. Bij het kiezen van de juiste tegelvloer voor elke ruimte zijn er specifieke overwegingen waar rekening mee moet worden gehouden.

In de keuken zijn bijvoorbeeld vloertegels gemaakt van keramiek of natuursteen een praktische en duurzame keuze vanwege hun hitte- en vochtbestendigheid. In de woonkamer zorgen tegelvloeren met een houtlook of betonlook voor een moderne uitstraling. In de slaapkamer zijn tegelvloeren met een zachte textuur of tinten als beige en grijs populair.

Een professionele tegelzetter kan je helpen bij het kiezen van de juiste tegelvloer voor elke ruimte in huis en de tegelvloer leggen. Bij Tegelzetters.eu kun je eenvoudig offertes van lokale bedrijven vergelijken, zodat je gegarandeerd de beste deal krijgt.

Tip: Overweeg een patroon of mozaïek

Overweeg bij het leggen van een tegelvloer in verschillende ruimtes het gebruik van een patroon of mozaïek. Dit kan de vloer een unieke uitstraling geven en elke ruimte er anders laten uitzien.

Ruimte Patroon/Mozaïek
Keuken Tegelvloer met een ruitpatroon
Woonkamer Tegelvloer met een visgraatpatroon
Slaapkamer Tegelvloer met een mozaïekpatroon in zachte kleuren

Een patroon of mozaïek kan ook worden gebruikt om een bepaald gebied of kenmerk van de ruimte te accentueren, zoals een open haard in de woonkamer of het bad in de badkamer.

Voordelen van een tegelvloer

Tegelvloer

Als je op zoek bent naar een duurzame, hygiënische en veelzijdige vloer, dan is een tegelvloer een goede optie voor jouw huis. Naast deze voordelen biedt een tegelvloer nog veel meer voordelen die we hieronder hebben uitgelicht:

Voordelen van een tegelvloer
Eenvoudig te reinigen en onderhouden
Geschikt voor elke ruimte, binnen en buiten
Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, patronen en formaten
Hygiënisch en hypoallergeen
Bestand tegen krassen en slijtage
Waterbestendig

Een tegelvloer is ook een goede keuze voor mensen met huisdieren en kinderen, omdat het bestand is tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken is. Daarnaast kan een tegelvloer bijdragen aan een betere luchtkwaliteit en hebben tegels een lange levensduur.

Overweeg een tegelvloer als je op zoek bent naar een duurzame, hygiënische en veelzijdige vloer voor jouw huis!

Vergelijk offertes van lokale bedrijven

Bij Tegelzetters.eu zijn wij er om het proces van het kiezen van een professionele tegelzetter makkelijker voor je te maken. Wij zijn een platform waar bezoekers van de website eenvoudig offertes van lokale bedrijven kunnen vergelijken zodat je de beste deals kunt vinden voor jouw tegelvloer project.

Schakel lokale bedrijven in voor jouw tegelvloer project en steun de bedrijven bij jou in de buurt. Zo bespaar je op transportkosten en kies je voor een duurzame optie. Door offertes te vergelijken vind je de juiste tegelzetter voor jouw budget en behoeften.

Tips voor het kiezen van een tegelzetter

Het vinden van de juiste tegelzetter is vaak net zo belangrijk als het selecteren van de juiste tegelvloer. Hier zijn een paar tips om mee te nemen bij het kiezen van een professionele tegelzetter voor jouw project:

 1. Kies een ervaren tegelzetter: Een ervaren tegelzetter heeft meestal de kennis, vaardigheden en expertise om het beste werk te leveren. Vraag altijd naar referenties en kijk naar eerdere projecten om te zien of ze aan jouw eisen voldoen.
 2. Vraag om een offerte: Vraag altijd om een offerte voordat je een tegelzetter kiest. Dit geeft je de mogelijkheid om de kosten te vergelijken en te onderhandelen over de prijs.
 3. Controleer of de tegelzetter verzekerd is: Zorg ervoor dat de tegelzetter verzekerd is, zodat je beschermd bent tegen schade of letsel tijdens het project.
 4. Lees de reviews: Bekijk de recensies van de tegelzetter online om te zien wat anderen van hun werk vonden. Dit kan je helpen een beter beeld te krijgen van hun reputatie en kwaliteit.
 5. Vraag om een contract: Zorg ervoor dat er een contract wordt opgesteld voordat de werkzaamheden beginnen. Dit zorgt ervoor dat de werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de afgesproken voorwaarden.

Gebruik deze tips om de juiste tegelzetter te vinden en geniet van een professioneel gelegde en langdurige tegelvloer.

Kosten van een tegelvloer

Tegelvloer kosten

Ben je benieuwd naar de kosten van het leggen van een tegelvloer? De prijs van een tegelvloer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type tegels, de grootte van de ruimte en de complexiteit van het legproces. Hieronder vind je een overzicht van de prijsbepalende factoren voor een tegelvloer.

Type tegels Gemiddelde kosten per m²
Keramische tegels €10 – €60
Natuurstenen tegels €30 – €150
Vloertegels €20 – €80
Badkamertegels €20 – €100
Terrastegels €30 – €100

Houd er rekening mee dat de installatiekosten van een tegelvloer doorgaans tussen de €30 en €50 per m² liggen. Daarnaast kunnen extra kosten zoals voorbereidend werk, het aanbrengen van ondervloer en afwerking van de randen de totale prijs beïnvloeden.

Als je een strak budget hebt, kun je overwegen om de tegelvloer zelf te leggen. Houd er echter rekening mee dat het leggen van een tegelvloer veel ervaring en technische kennis vereist, dus schakel een professionele tegelzetter in voor het beste resultaat.

Op Tegelzetters.eu zijn we er om het proces van het vinden van de juiste tegelzetter en de beste offerte te stroomlijnen. Vergelijk gemakkelijk offertes van lokale bedrijven en ontdek de beste opties voor jouw tegelvloerproject.

Tegelvloer trends en inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie voor het ontwerpen van jouw eigen unieke tegelvloer? Bij Tegelzetters.eu houden we de nieuwste trends in tegelvloeren nauwlettend in de gaten, zodat we jou de beste en meest actuele inspiratie kunnen geven.

Een populaire trend op dit moment is de vintage look. Denk hierbij aan tegels met een verweerde uitstraling, waardoor het lijkt alsof ze er al jaren liggen. Maar ook de betonlook is nog steeds populair, net als tegels met opvallende patronen. Daarnaast zien we dat natuurlijke materialen het ook goed doen, zoals houtlook tegels en marmeren tegels.

Wanneer je op zoek bent naar inspiratie, kun je ook online op zoek gaan naar afbeeldingen van tegelvloeren om een idee te krijgen van wat er allemaal mogelijk is. Pinterest is hier bijvoorbeeld een handig hulpmiddel voor.

Wil je meer te weten komen over de laatste trends op het gebied van tegelvloeren? Of wil je meer tips en inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op onze website of vraag een offerte aan bij een van onze lokale partners.

Conclusie

Je bent nu goed geïnformeerd over het kiezen, leggen en onderhouden van een tegelvloer. Bij Tegelzetters.eu bieden we praktisch advies voor elke ruimte in huis, of het nu gaat om vloertegels, keramische tegels, natuurstenen tegels, badkamertegels of terrastegels.

Onthoud dat een tegelvloer duurzaam, hygiënisch en veelzijdig is. Bovendien kan een tegelvloer de uitstraling van elke ruimte verbeteren. Vergeet niet om offertes van lokale bedrijven te vergelijken en kies voor een professionele tegelzetter voor jouw tegelvloerproject.

Bij Tegelzetters.eu zijn we er trots op om de beste tips en adviezen te bieden voor het creëren van jouw perfecte tegelvloer. Dank voor het lezen van ons artikel en veel succes met het ontwerpen van jouw ideale tegelvloer!

FAQ

Hoe kies ik de juiste tegelvloer voor mijn huis?

Bij het kiezen van de juiste tegelvloer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals de stijl en kleur die het beste bij jouw interieur passen, evenals de functionaliteit en duurzaamheid van de tegels. Het is ook belangrijk om te overwegen waar je de tegelvloer wilt plaatsen, bijvoorbeeld in de keuken, badkamer of buiten op het terras.

Zijn keramische tegels geschikt voor een badkamer?

Ja, keramische tegels zijn zeer geschikt voor een badkamer. Ze zijn waterbestendig, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien zijn keramische tegels verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en patronen, waardoor je jouw badkamer een persoonlijke touch kunt geven.

Kan ik zelf een tegelvloer leggen?

Ja, het is mogelijk om zelf een tegelvloer te leggen. Het is echter belangrijk om de juiste techniek en gereedschappen te gebruiken om ervoor te zorgen dat de tegels goed en stevig worden geplaatst. Als je twijfelt over je vaardigheden, is het raadzaam om een professionele tegelzetter in te huren.

Hoe vaak moet ik mijn tegelvloer schoonmaken?

Het is aan te raden om je tegelvloer regelmatig schoon te maken om vuil en vlekken te voorkomen. Eenmaal per week stofzuigen en dweilen is over het algemeen voldoende. Gebruik daarbij een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor tegels om de glans te behouden.

Wat zijn de voordelen van een tegelvloer?

Een tegelvloer biedt verschillende voordelen. Zo zijn tegels duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch. Ze zijn ook geschikt voor vloerverwarming en verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor je een unieke look kunt creëren die past bij jouw persoonlijke smaak.

Gratis Offerte Ontvangen

Tegelzetters

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Heeft u liever dat wij u terug bellen?

Vul uw naam, telefoon nummer en selecteer het gewenste tijdsframe zodat wij u dan kunnen terug bellen.

Offerte's vergelijken van specialisten uit uw eigen omgeving?
Tegelzetters
Geheel kosteloos
Tegelzetters

Wacht! U vergeet uw gratis offerte!

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Direct een gratis offerte ontvangen?