Tegelzetters

Kosten tegelvloer leggen

Bent u op zoek naar een tegelzetter om nieuwe tegels te laten plaatsen?

Wij sturen uw aanvraag door naar maximaal 4 bedrijven die werkzaam zijn in uw omgeving.
Kosten tegelvloer leggen

Kosten tegelvloer leggen

Dit bespreken we in dit artikel:

Bent u op zoek naar informatie over de kosten voor het leggen van een tegelvloer? Dan bent u bij Tegelzetters.eu aan het juiste adres!

Wij begrijpen dat het leggen van een nieuwe vloer in uw woning een grote investering is, en daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de kosten. In deze sectie geven wij u inzicht in de gemiddelde prijzen voor het laten leggen van een tegelvloer, wat de kosten beïnvloedt en hoe u kunt besparen.

Belangrijkste Punten:

 • Ontdek alles over de kosten voor het leggen van een tegelvloer
 • Bekijk de gemiddelde prijzen voor het laten leggen van een tegelvloer
 • Leer welke factoren van invloed zijn op de kosten van het leggen van een tegelvloer
 • Bespaar op de kosten van het leggen van een tegelvloer met onze handige tips
 • Vergelijk eenvoudig offertes van lokale bedrijven via ons platform

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het leggen van een tegelvloer?

Als u overweegt om een tegelvloer te laten leggen, bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten hiervan. De prijzen voor een nieuwe tegelvloer variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en het type tegels dat u kiest.

Gemiddeld kunt u rekening houden met een prijs tussen de €40 en €120 per m2. Voor deze prijs krijgt u een professionele tegelzetter die de tegels op de juiste manier kan plaatsen en afwerken.

Tip: Vergeet niet om ook rekening te houden met de kosten van de vloertegels zelf. Deze prijzen variëren ook en kunnen het totale kostenplaatje beïnvloeden.

Bij Tegelzetters.eu begrijpen we hoe belangrijk het is om een goed idee te hebben van de kosten voor het leggen van een tegelvloer. Als u bij ons een offerte-aanvraag indient, krijgt u eenvoudig toegang tot informatie over de prijzen en tarieven die tegelzetters hanteren. Zo kunt u gemakkelijk de kosten vergelijken en de beste deal vinden voor uw situatie.

Wat beïnvloedt de kosten van het leggen van een tegelvloer?

Als u overweegt om een tegelvloer te laten leggen, zijn de kosten natuurlijk een belangrijke factor om rekening mee te houden. Verschillende factoren kunnen invloed hebben op de kosten van het leggen van een tegelvloer, waaronder:

 • De grootte van de ruimte grotere ruimtes vereisen meer tegels en dus meer werkuren van de tegelzetter.
 • Het type tegels dat u kiest sommige tegels zijn duurder dan andere, zoals natuurstenen tegels in vergelijking met keramische tegels.
 • Het patroon waarin de tegels gelegd moeten worden ingewikkelde patronen kosten meer werkuren van de tegelzetter dan eenvoudige patronen.
 • De staat van de ondervloer – als de ondervloer niet vlak is, moet deze eerst geëgaliseerd worden voordat de tegels geplaatst kunnen worden.
 • Extra materiaalkosten – als er extra materiaal nodig is, zoals lijm of kit, kan dit de kosten verhogen.

Alle bovenstaande factoren moeten worden meegenomen in de definitieve prijs voor het leggen van uw tegelvloer. Om een idee te krijgen van de kosten van een tegelvloer, kunt u verschillende offertes aanvragen en deze vergelijken. Zo krijgt u een goed beeld van de kosten per m2.

Hoe kunt u besparen op de kosten van het leggen van een tegelvloer?

Als u een nieuwe tegelvloer wilt laten leggen, wilt u daar natuurlijk niet te veel voor betalen. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op de kosten zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Hier zijn enkele tips die u kunt gebruiken om geld te besparen bij het leggen van uw tegelvloer:

Kies verstandig

Een van de belangrijkste manieren om te besparen op de kosten van het leggen van een tegelvloer is door verstandig te kiezen. In plaats van te gaan voor de duurste vloertegels die beschikbaar zijn, kunt u kiezen voor een goedkopere optie die ook mooi is. Er zijn veel verschillende soorten tegels beschikbaar, dus er is altijd een type dat past bij uw stijl en budget.

Gebruik een lokale tegelzetter

Een andere tip om te besparen op de kosten van het leggen van een tegelvloer is door te kiezen voor een lokale tegelzetter. Lokale tegelzetters zijn vaak goedkoper dan grotere bedrijven die in het hele land werken. Bovendien zorgt het kiezen voor een lokaal bedrijf ervoor dat u minder geld hoeft uit te geven aan reiskosten.

Vervang niet de hele tegelvloer

Als u al een tegelvloer heeft die u niet meer mooi vindt, overweeg dan om alleen de tegels te vervangen die er niet goed uitzien. Door slechts delen van de vloer te laten vervangen in plaats van de hele vloer, kunt u flink besparen op de kosten.

Vergelijk offertes

Door offertes te vergelijken van verschillende tegelzetters, kunt u de beste prijs vinden voor het leggen van uw nieuwe tegelvloer. Bij Tegelzetters.eu kunnen bezoekers eenvoudig offertes van lokale bedrijven vergelijken en zo geld besparen.

Met deze tips kunt u geld besparen op de kosten van het leggen van uw tegelvloer. Door verstandig te kiezen, te werken met lokale tegelzetters, en het vervangen van delen van uw huidige tegelvloer kunt u genieten van een prachtige tegelvloer zonder hier te veel voor te betalen.

Offertes vergelijken voor het leggen van een tegelvloer

Als u een tegelvloer wilt laten leggen, is het verstandig om offertes te vergelijken van lokale tegelzetters. U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor de klus. Bij Tegelzetters.eu kunt u eenvoudig een aanvraag indienen om offertes te ontvangen van verschillende bedrijven bij u in de buurt. Zo kunt u de kosten van de tegelzetters vergelijken en de beste deal vinden die past bij uw budget en behoeften.

Door het vergelijken van offertes kunt u niet alleen geld besparen, maar ook meer te weten komen over de kwaliteit van het werk dat de tegelzetters leveren, de materialen die ze gebruiken en de garanties die ze bieden. Dit zorgt ervoor dat u een weloverwogen beslissing kunt maken, waardoor u tevreden zult zijn met het resultaat van de tegelvloer.

Tabel 1: Voorbeeld van prijsvergelijking van tegelzetters

Tegelzetter Prijs per m² Tarief Totaalbedrag
Tegelzettersbedrijf A €50 €500 €3.500
Tegelzettersbedrijf B €45 €450 €3.150
Tegelzettersbedrijf C €55 €550 €3.850

In tabel 1 ziet u een voorbeeld van hoe u de offertes van verschillende tegelzetters kunt vergelijken. Het vergelijken van prijzen kan helpen bij het vinden van een tegelzetter die voldoet aan uw wensen en budget. Het is belangrijk om ook rekening te houden met andere factoren, zoals de kwaliteit van het werk dat wordt geleverd, de ervaring van de tegelzetters en de garanties die ze bieden.

De voordelen van een tegelvloer

Een tegelvloer heeft vele voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Zo is een tegelvloer bijvoorbeeld zeer duurzaam en gaat deze jarenlang mee. Daarnaast is een tegelvloer gemakkelijk schoon te houden en zeer hygiënisch. Bovendien zijn er vele ontwerpmogelijkheden waardoor u de tegelvloer kunt aanpassen aan uw persoonlijke stijl.

“Een tegelvloer is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer.”

Op Tegelzetters.eu kunt u eenvoudig offertes vergelijken van lokale bedrijven om de perfecte tegelzetter te vinden voor uw project. Zo bent u verzekerd van een professioneel gelegde tegelvloer die jarenlang meegaat.

Welke soorten tegels zijn er beschikbaar voor vloeren?

keramische tegelvloer

Als u een tegelvloer wilt laten leggen, heeft u de keuze uit verschillende soorten tegels. Hieronder hebben we de belangrijkste voor u op een rij gezet:

Tegelsoort Kenmerken
Keramische tegels Deze tegels zijn duurzaam, goedkoop en verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en patronen. Bovendien zijn ze gemakkelijk in onderhoud.
Natuurstenen tegels Deze tegels zijn uniek, stijlvol en hebben vaak een mooie structuur. Ze zijn echter wel duurder dan keramische tegels en dienen goed onderhouden te worden.
Betontegels Deze tegels zijn relatief goedkoop en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Ze zijn wel minder duurzaam dan keramische of natuurstenen tegels.

Welke tegelsoort het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en het beschikbare budget. U kunt altijd contact opnemen met een professionele tegelzetter voor advies op maat. Op Tegelzetters.eu vindt u lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leggen van tegelvloeren. Vergelijk eenvoudig offertes en bespaar tijd en geld!

Voorbereiding op het leggen van een tegelvloer

Voordat u begint met het leggen van uw nieuwe tegelvloer, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Een goede voorbereiding voorkomt namelijk problemen tijdens het leggen.

Een belangrijke stap is het egaliseren van de ondergrond. Zorg ervoor dat de vloer vlak is voordat u begint met het leggen van de tegels. Anders kan er later spanning ontstaan in de vloer, met kieren of losse tegels als gevolg.

Ook is het essentieel om de ruimte op te meten voordat u de tegels gaat kopen. Zo voorkomt u dat u te weinig tegels heeft en moet bijbestellen, of dat u te veel tegels koopt en te veel betaalt.

Een ander aandachtspunt is het legpatroon. Bepaal van tevoren welk patroon u wilt en hoe u dat gaat uitvoeren. Zo voorkomt u dat u halverwege moet stoppen en uw materiaal moet weggooien.

Met deze stappen bent u goed voorbereid om te beginnen met het leggen van uw tegelvloer.

Waarom is een goede voorbereiding zo belangrijk?

Een goede voorbereiding voorkomt dat u tijdens het leggen van de tegelvloer tegen problemen aanloopt. Problemen kunnen zorgen voor extra kosten en vertraging, wat u natuurlijk wilt voorkomen.

Moet ik zelf de ondergrond egaliseren?

U kunt ervoor kiezen om de ondergrond zelf te egaliseren, maar het kan ook worden uitbesteed aan een professionele tegelzetter. Op onze website kunnen onze bezoekers eenvoudig offertes vergelijken van lokale bedrijven, inclusief de kosten voor het egaliseren van de ondergrond.

Hoe vindt u een betrouwbare tegelzetter?

Het vinden van een betrouwbare tegelzetter kan een uitdaging zijn. Bij Tegelzetters.eu begrijpen we dat u op zoek bent naar een professional die vakkundig te werk gaat en zich aan afspraken houdt. Hier zijn enkele handige tips om u te helpen de juiste tegelzetter te vinden:

 • Zoek naar referenties: Vraag vrienden en familieleden om aanbevelingen of zoek online naar beoordelingen en recensies van klanten.
 • Vraag om offertes: Vraag om offertes aan bij verschillende tegelzetters en vergelijk hun prijzen en voorwaarden.
 • Controleer de kwalificaties: Zorg ervoor dat de tegelzetter beschikt over de juiste kwalificaties en ervaring. Vraag naar certificaten of diploma’s en kijk naar de projecten die hij/zij al heeft uitgevoerd.
 • Ga voor een lokale tegelzetter: Kies bij voorkeur voor een lokale tegelzetter. Dit maakt het makkelijker om tussentijds contact te onderhouden en hem/haar te benaderen bij vragen of problemen.
 • Lees het contract zorgvuldig: Zorg ervoor dat het contract dat u met de tegelzetter afsluit duidelijk is en alle afspraken bevat. Lees het daarom zorgvuldig door voordat u het ondertekent.

Bij Tegelzetters.eu streven we ernaar om u te helpen bij het vinden van de beste tegelzetter voor uw project. Wij zijn een platform waar bezoekers van de website eenvoudig offertes van lokale bedrijven kunnen vergelijken. Op deze manier kunt u geld besparen en tegelijkertijd verzekerd zijn van een professioneel resultaat.

Veelgestelde vragen over de kosten van het leggen van een tegelvloer

kosten tegelvloer leggen

Heeft u vragen over de kosten van het laten leggen van een tegelvloer? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet:

Hoeveel kost het leggen van een tegelvloer?

De kosten voor het leggen van een tegelvloer kunnen variëren van €30 tot €100 per vierkante meter, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, het type tegels en het tarief van de tegelzetter.

Hoe kan ik besparen op de kosten van het leggen van een tegelvloer?

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen bij het laten leggen van uw tegelvloer. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor goedkopere tegelsoorten, offertes vergelijken van verschillende tegelzetters en overwegen om zelf voorbereidend werk te doen, zoals het verwijderen van de oude vloer.

Kan ik zelf een tegelvloer leggen om kosten te besparen?

Het is mogelijk om zelf een tegelvloer te leggen, maar dit is over het algemeen geen eenvoudige klus en vereist de nodige ervaring en expertise. Als u besluit om zelf uw tegelvloer te leggen, zorg er dan voor dat u goed voorbereid bent en de juiste materialen en gereedschappen bij de hand hebt.

Hoe kan ik een betrouwbare tegelzetter vinden?

Om een betrouwbare tegelzetter te vinden, kunt u bijvoorbeeld referenties opvragen van vrienden en familie of online reviews bekijken. Het vergelijken van offertes van verschillende tegelzetters kan u ook helpen om de beste professional te vinden voor uw tegelvloerproject.

Hoe lang duurt het om een tegelvloer te leggen?

De tijd die nodig is om een tegelvloer te leggen, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en de complexiteit van het legpatroon. Over het algemeen duurt het leggen van een tegelvloer enkele dagen tot enkele weken.

Heeft u meer vragen over de kosten van het leggen van een tegelvloer? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Tegelzetters.eu voor meer informatie en persoonlijk advies.

Tips voor het onderhouden van een tegelvloer

Als u ervoor kiest om een tegelvloer te laten leggen, is het belangrijk om te weten hoe u deze goed kunt onderhouden. Hier zijn een aantal tips om uw tegelvloer er jarenlang mooi uit te laten zien:

 • Veeg of stofzuig uw tegelvloer regelmatig om vuil en stof te verwijderen.
 • Gebruik een vochtige doek of dweil om de tegelvloer schoon te maken.
 • Vermijd schurende schoonmaakmiddelen en gereedschappen, zoals staalwol of schuursponsjes.
 • Verwijder vlekken en morsingen zo snel mogelijk, voordat ze in de tegels trekken.
 • Gebruik speciale tegelreinigers voor hardnekkige vlekken of om de voegen tussen de tegels schoon te maken.

Bij Tegelzetters.eu zijn we toegewijd om u te helpen bij het vinden van de beste tegelzetters voor uw project. We zijn een platform waar bezoekers van de website eenvoudig offertes van lokale bedrijven kunnen vergelijken. We willen graag onze expertise met u delen om ervoor te zorgen dat uw tegelvloer er niet alleen prachtig uitziet, maar ook goed wordt onderhouden.

Met deze tips kunt u jarenlang genieten van een perfect onderhouden tegelvloer!

Trends in tegelvloeren

Ben je op zoek naar inspiratie voor het leggen van een nieuwe tegelvloer? Dan ben je bij Tegelzetters.eu aan het juiste adres. Wij hebben de nieuwste trends op het gebied van tegelvloeren voor je op een rijtje gezet.

 1. Kleurrijke patronen

  Patroontegels zijn al een tijdje populair, maar steeds vaker worden deze tegels ook in opvallende kleuren gelegd. Kies bijvoorbeeld voor een Marokkaans patroon in een felblauwe kleur voor een echt statement in je interieur.

 2. Grote formaten

  Wil je een moderne uitstraling creëren? Kies dan voor tegels in een groot formaat. Denk bijvoorbeeld aan tegels van 60×60 centimeter of nog groter. Dit geeft een ruimtelijk gevoel aan de kamer en er zijn minder voegen zichtbaar.

 3. Imitatiehouten tegels

  De trend van imitatiehouten tegels zet zich voort. Deze tegels zijn steeds moeilijker te onderscheiden van echt hout en hebben de voordelen van tegels. Zo zijn ze duurzaam en makkelijk in onderhoud.

Laat je inspireren door deze trends, maar vergeet niet dat een tegelvloer tijdloos is en jarenlang meegaat. Een goede investering dus!

Conclusie

Als u een nieuwe tegelvloer wilt laten leggen, is het belangrijk om de kosten vooraf te kennen. Dit artikel heeft u geholpen om inzicht te krijgen in de gemiddelde kosten en factoren die van invloed zijn op de prijs. Daarnaast hebben we handige tips gegeven om geld te besparen en u geholpen bij het vinden van een betrouwbare tegelzetter.

Bij Tegelzetters.eu begrijpen we dat het vergelijken van offertes een belangrijke stap is bij het vinden van de juiste tegelzetter. Daarom zijn wij er om u te helpen. Wij zijn een platform waar u eenvoudig offertes van lokale bedrijven kunt vergelijken. Zo kunt u de beste prijs vinden voor het laten leggen van uw tegelvloer.

Onthoud dat het belangrijk is om te investeren in een goede kwaliteit tegelvloer die past bij uw wensen en behoeften. Het onderhoud van uw tegelvloer is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze er jarenlang mooi uit blijft zien. Bij Tegelzetters.eu zijn wij er om u te helpen bij elke stap van het proces.

Dank u voor het lezen van ons artikel over de kosten van het leggen van een tegelvloer. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

FAQ

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het leggen van een tegelvloer?

De gemiddelde kosten voor het laten leggen van een tegelvloer variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het type tegels en het tarief van de tegelzetter. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €20 en €50 per vierkante meter. Het is altijd verstandig om offertes op te vragen bij verschillende tegelzetters om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

Wat beïnvloedt de kosten van het leggen van een tegelvloer?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van het leggen van een tegelvloer. De grootte van de ruimte speelt een rol, omdat er meer materiaal en tijd nodig is voor een grotere ruimte. Het type tegels dat u kiest, zoals keramische tegels of natuurstenen tegels, kan ook de kosten beïnvloeden. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het egaliseren van de ondergrond en het eventueel verwijderen van een oude vloer.

Hoe kunt u besparen op de kosten van het leggen van een tegelvloer?

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen bij het laten leggen van een tegelvloer. U kunt bijvoorbeeld proberen om zelf een deel van het voorbereidende werk te doen, zoals het verwijderen van de oude vloer. Daarnaast is het verstandig om offertes op te vragen bij meerdere tegelzetters en deze met elkaar te vergelijken. Op die manier kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.

Hoe vindt u een betrouwbare tegelzetter?

Het vinden van een betrouwbare tegelzetter kan lastig zijn, maar er zijn enkele stappen die u kunt nemen om dit proces gemakkelijker te maken. Vraag om aanbevelingen van vrienden, familie of buren die recentelijk een tegelvloer hebben laten leggen. Daarnaast kunt u online recensies lezen en de website van de tegelzetter bekijken om een idee te krijgen van hun professionaliteit. Vergeet ook niet om referenties op te vragen en contact op te nemen met eerdere klanten.

Wat zijn de belangrijkste tips voor het onderhouden van een tegelvloer?

Het onderhouden van een tegelvloer is relatief eenvoudig, maar het is belangrijk om regelmatig schoon te maken en voorzorgsmaatregelen te nemen. Veeg regelmatig de vloer om stof en vuil te verwijderen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en warm water om de tegels schoon te maken. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen die de tegels kunnen beschadigen. Gebruik daarnaast viltjes onder meubels en vermijd het slepen van zware voorwerpen over de vloer om krassen te voorkomen.

Gratis Offerte Ontvangen

Tegelzetters

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Heeft u liever dat wij u terug bellen?

Vul uw naam, telefoon nummer en selecteer het gewenste tijdsframe zodat wij u dan kunnen terug bellen.

Offerte's vergelijken van specialisten uit uw eigen omgeving?
Tegelzetters
Geheel kosteloos
Tegelzetters

Wacht! U vergeet uw gratis offerte!

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Direct een gratis offerte ontvangen?