Tegelzetters

Kosten betegelen badkamer – Ontdek alles over de prijzen voor het betegelen van je badkamer

Bent u op zoek naar een tegelzetter om nieuwe tegels te laten plaatsen?

Wij sturen uw aanvraag door naar maximaal 4 bedrijven die werkzaam zijn in uw omgeving.
Kosten betegelen badkamer

Kosten betegelen badkamer – Ontdek alles over de prijzen voor het betegelen van je badkamer

Dit bespreken we in dit artikel:

Ben je van plan om je badkamer te betegelen en ben je benieuwd wat de kosten hiervan zijn? Bij Tegelzetters.eu begrijpen we dat het lastig kan zijn om een inschatting te maken van de totale prijs. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over de kosten van het betegelen van je badkamer. We geven je handige tips en tricks om binnen je budget te blijven en toch je droombadkamer te realiseren.

Belangrijkste punten:

 • Ontdek wat de gemiddelde kosten per vierkante meter zijn voor het betegelen van een badkamer
 • Bespaar geld door de juiste materialen te kiezen en voorbereidende werkzaamheden zelf te doen
 • Vergelijk offertes van lokale tegelzetters om de beste prijs te krijgen
 • Leer welke veelgemaakte fouten je moet vermijden bij het betegelen van je badkamer
 • Ontdek hoe je je badkamertegels op de juiste manier kunt onderhouden en welk garantie je kunt verwachten

Kosten per m2 voor het betegelen van een badkamer

Een van de belangrijkste factoren die de kosten van het betegelen van een badkamer bepalen, is de prijs per vierkante meter. Gemiddeld betaal je in Nederland tussen de €50 en €100 per m2 voor het plaatsen van nieuwe tegels in de badkamer. De uiteindelijke prijs per m2 hangt echter af van verschillende factoren, zoals de grootte van de badkamer en het type tegels dat je kiest.

Als je op zoek bent naar een nauwkeurige prijsindicatie, is het verstandig om offertes op te vragen bij professionele tegelzetters. Bij Tegelzetters.eu kun je eenvoudig offertes van lokale bedrijven vergelijken, zodat je altijd de scherpste prijs betaalt.

Overzicht van de gemiddelde prijzen per m2

Type tegels Prijs per m2
Keramische tegels €50 – €80
Natuursteen tegels €80 – €100

Bovenstaand overzicht geeft je een idee van de prijsrange per m2 voor verschillende soorten tegels. Uiteraard kunnen de prijzen per tegelzetter en leverancier verschillen. Het is daarom altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen en deze goed met elkaar te vergelijken.

Naast de kosten per m2 zijn er ook nog andere kosten waar je rekening mee moet houden, zoals de kosten voor het voorbereidende werk en de arbeidskosten van de tegelzetter. Meer informatie hierover vind je in de volgende secties.

Prijsfactoren voor het betegelen van een badkamer

Als je de kosten voor het betegelen van een badkamer wilt weten, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende prijsfactoren. Tegelzetters.eu heeft de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

Hoeveelheid tegels

De hoeveelheid tegels die nodig is om je badkamer te betegelen, is uiteraard van invloed op de prijs. Hoe groter de badkamer en hoe meer m2 er betegeld moet worden, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Vakmanschap

De kosten van het betegelen van de badkamer zijn sterk afhankelijk van de kennis en vaardigheden van de tegelzetter. Een ervaren tegelzetter kan een hoger uurtarief rekenen, maar zal het werk vaak sneller en efficiënter uitvoeren. Dit kan uiteindelijk weer zorgen voor een lagere totaalprijs.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat de tegels kunnen worden geplaatst, moeten er soms nog voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het egaliseren van de ondervloer of het verwijderen van oude tegels. Deze werkzaamheden zorgen voor extra kosten, maar zijn wel belangrijk voor een mooi eindresultaat.

Keuze van tegels

De keuze van tegels heeft ook invloed op de prijs. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld goedkoper dan natuurstenen tegels en de prijzen variëren zelfs binnen deze categorieën. Net als andere producten geldt ook voor tegels dat een hogere kwaliteit vaak gepaard gaat met een hogere prijs.

Oppervlakte en moeilijkheidsgraad

De oppervlakte van de badkamer en de moeilijkheidsgraad van het werk hebben invloed op de kosten. Een badkamer met veel hoeken en lastige uitsparingen zal duurder zijn om te betegelen dan een rechthoekige badkamer met een simpele indeling.

Door rekening te houden met deze prijsfactoren kun je een beter beeld krijgen van de totale kosten voor het betegelen van je badkamer. Wij adviseren om altijd meerdere offertes op te vragen en deze goed te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor het betegelen van je badkamer.

Type tegels en materiaalkeuze

Het kiezen van het juiste type tegels en materiaal is van invloed op de totale kosten van het betegelen van je badkamer. Er zijn veel verschillende soorten tegels waaruit je kunt kiezen, waaronder

 • Ceramische tegels: Gemaakt van klei en zijn er in veel soorten en maten. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Kosten variëren tussen de €10-€150 per m2.
 • Natuursteen: Afkomstig van de aarde en uniek in kleur en textuur. Ze zijn relatief duur en gevoelig voor vlekken, maar kunnen een prachtig effect geven. Kosten variëren tussen de €30-€200 per m2.
 • Mosaic: Kleine tegels die een patroon vormen. Ze kunnen duur zijn, maar zijn handig om bochten en hoeken mee te betegelen. Kosten variëren tussen de €50-€200 per m2.

Daarnaast zijn er veel materialen waaruit je kunt kiezen, zoals lijm, voegmiddel en kit. Hierbij geldt dat duurdere materialen over het algemeen betere kwaliteit leveren en dus langer meegaan. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen kwaliteit en prijs.

Een afweging maken tussen het type tegels en materiaal is een belangrijk onderdeel van de kosten van het betegelen van je badkamer. Zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt op basis van je persoonlijke wensen en budget.

Oppervlakte van de badkamer

Bij het bepalen van de kosten voor het betegelen van je badkamer is de oppervlakte een belangrijke prijsfactor. Over het algemeen geldt dat hoe groter de badkamer, hoe hoger de kosten zullen zijn. De kosten worden doorgaans berekend per vierkante meter, dus het is belangrijk om een goed beeld te hebben van de oppervlakte van je badkamer.

De gemiddelde prijs per m2 voor het betegelen van een badkamer is €100 tot €130. Dit is inclusief arbeidskosten en materiaalkosten. Hoe meer vierkante meters er betegeld moeten worden, hoe hoger de totale kosten zullen zijn.

Op onze website Tegelzetters.eu kun je eenvoudig offertes vergelijken van lokale bedrijven. Vul het offerteformulier in en ontvang vrijblijvend aanbiedingen van tegelzetters in jouw regio. Zo kun je de kosten voor het betegelen van je badkamer goed vergelijken en een weloverwogen beslissing maken.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat de tegels kunnen worden geplaatst, zijn er vaak voorbereidende werkzaamheden nodig. Hierdoor kunnen de kosten voor het betegelen van je badkamer oplopen. Voorbeelden van voorbereidende werkzaamheden zijn:

 • Verwijderen van oude tegels
 • Stucwerk herstellen en bijwerken
 • Leidingen verleggen
 • Vloerverwarming aanleggen

Al deze werkzaamheden zorgen voor extra kosten bovenop de kosten van het betegelen zelf. De prijs voor deze voorbereidende werkzaamheden is sterk afhankelijk van de staat van de badkamer en het gewenste resultaat. Een goede voorbereiding zorgt echter wel voor een mooier eindresultaat en minder problemen in de toekomst.

Bij Tegelzetters.eu begrijpen we dat het vinden van de juiste tegelzetter tegen de juiste prijs lastig kan zijn. Daarom zijn wij er om je te helpen. Op onze website kun je eenvoudig offertes van lokale bedrijven vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt.

Vergeet niet om bij het vergelijken van offertes rekening te houden met de kosten voor de voorbereidende werkzaamheden. Zo voorkom je verrassingen achteraf en kun je binnen je budget blijven.

Arbeidskosten tegelzetter

tegelzetter aan het werk

Wanneer je jouw badkamer wilt laten betegelen, is het inhuren van een professionele tegelzetter een verstandige keuze. De arbeidskosten van een tegelzetter vormen echter wel een belangrijk onderdeel van de totale kosten voor het betegelen van een badkamer. Het kan daarom lonen om verschillende tegelzetters met elkaar te vergelijken.

Voor het leggen van badkamertegels rekent een tegelzetter gemiddeld tussen de $60 en $100 per uur. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ervaring van de tegelzetter en de grootte van de badkamer. Het kan daarom verstandig zijn om offertes op te vragen bij verschillende tegelzetters.

Tegelzetter Gemiddeld uurtarief
Tegelzetters.nl €80
Tegelzetten BV €70
Tegelzetbedrijf A.J. de Vries €60

Naast het vergelijken van de uurtarieven is het ook verstandig om te kijken naar de ervaring en kwaliteit van de tegelzetters. Op die manier weet je zeker dat jouw badkamer op de juiste manier wordt betegeld en voorkom je extra kosten voor eventuele reparaties.

Bij Tegelzetters.eu kun je gemakkelijk offertes van lokale tegelzetters vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste prijs betaalt voor het betegelen van jouw badkamer.

Bespaartips voor het betegelen van een badkamer

Het betegelen van een badkamer kan flink in de kosten oplopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op de totale kosten. Hieronder hebben we enkele handige bespaartips voor je op een rijtje gezet.

Kies voor een standaard tegel

Het type tegel dat je kiest heeft grote invloed op de totale kosten voor het betegelen van je badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een standaard tegel in plaats van een luxe of design-tegel. Standaard tegels zijn vaak goedkoper in aanschaf en plaatsing.

Vergelijk offertes van lokale tegelzetters

Door offertes van verschillende tegelzetters te vergelijken, kun je flink besparen op de totale kosten van het betegelen van je badkamer. Wij zijn Tegelzetters.eu, een platform waar je eenvoudig offertes van lokale bedrijven kunt vergelijken. Zo kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden voor de klus.

Doe zelf voorbereidend werk

Voordat de tegels kunnen worden geplaatst, zijn er vaak voorbereidende werkzaamheden nodig. Denk hierbij aan het verwijderen van oude tegels of het afwerken van de wanden. Door dit zelf te doen, kun je flink besparen op de totale kosten.

Koop tegels in de uitverkoop

Houd aanbiedingen in de gaten en koop je tegels bijvoorbeeld in de uitverkoop. Zo kun je flink besparen op de materiaalkosten van het betegelen van je badkamer.

Huur een beginnende tegelzetter

Een beginnende tegelzetter vraagt vaak minder geld dan een ervaren professional. Door te kiezen voor een beginnende tegelzetter, kun je flink besparen op de arbeidskosten van het betegelen van je badkamer. Let op dat je hierbij wel goed kijkt naar de kwaliteit van het werk en de garantie die gegeven wordt.

Offertes vergelijken

Het vergelijken van offertes van verschillende tegelzetters kan een slimme manier zijn om de kosten voor het betegelen van je badkamer te optimaliseren. Bij Tegelzetters.eu kun je eenvoudig offertes van lokale bedrijven vergelijken en zo de beste deal vinden.

Het is verstandig om minimaal drie offertes op te vragen en deze goed te vergelijken op prijs, maar ook op voorwaarden en garanties. Let bijvoorbeeld goed op de duur van de werkzaamheden en of alles uitgevoerd wordt zoals jij dat wilt.

Vergelijk niet alleen op prijs

Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken bij het vergelijken van offertes. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een tegelzetter met een iets hogere prijs toch betere kwaliteit levert of meer ervaring heeft. Bekijk daarom ook de referenties en reviews van de tegelzetters voordat je een keuze maakt.

“Het loont om even de tijd te nemen om verschillende offertes te vergelijken en zo geld te besparen op het betegelen van je badkamer.”

Gemiddelde kosten betegelen badkamer in Nederland

prijs betegelen badkamer

Wil je jouw badkamer laten betegelen, maar ben je benieuwd naar de kosten? De gemiddelde prijs voor het betegelen van een badkamer in Nederland ligt tussen de €1000 en €5000. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de badkamer, het type tegels en de complexiteit van het werk.

Het is belangrijk om te weten dat de kosten kunnen verschillen per regio en per tegelzetter. Bij Tegelzetters.eu helpen we je graag bij het vinden van de beste tegelzetter voor jouw project. Via ons platform kun je eenvoudig offertes van lokale bedrijven vergelijken, zodat je verzekerd bent van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Let er wel op dat de prijs niet altijd bepalend hoeft te zijn. Kijk ook naar de referenties van de tegelzetter en vraag om voorbeelden van eerder werk om een goede afweging te kunnen maken.

Veelgemaakte fouten bij het betegelen van een badkamer

Het betegelen van je badkamer kan leiden tot een schitterend resultaat, maar het kan ook uitmonden in een kostbare en frustrerende nachtmerrie. Door veelgemaakte fouten te vermijden, voorkom je onnodige kosten en bespaar je waardevolle tijd. Hieronder staan enkele veel voorkomende fouten en hoe je ze kunt voorkomen.

1. Het negeren van de vochtigheidsgraad

De badkamer is een vochtige ruimte en daarom is het belangrijk om de vochtigheidsgraad in acht te nemen voordat je begint met betegelen. Als het vochtgehalte te hoog is, kan de tegellijm niet goed hechten en kunnen er scheuren ontstaan. Zorg er dus voor dat de ondergrond droog genoeg is voordat je begint met betegelen.

2. Het maken van onnauwkeurige metingen

Voordat je begint met betegelen, is het belangrijk om nauwkeurige metingen te doen van de te bekleden oppervlakken. Het niet correct opmeten van de oppervlakte kan leiden tot te weinig of te veel tegels, overbodig snijwerk en onnodige kosten. Zorg er dus voor dat je nauwkeurige metingen doet voordat je begint met betegelen.

3. Slechte tegellijm en voegmiddel gebruiken

Het kiezen van de juiste tegellijm en voegmiddel kan een groot verschil maken in het uiteindelijke resultaat van het betegelen van je badkamer. Het gebruik van goedkopere producten kan op korte termijn kosten besparen, maar op lange termijn kan dit leiden tot loszittende tegels en onnodige reparaties. Investeer dus in kwaliteitsproducten om onnodige kosten te voorkomen.

4. Het niet goed doorvoeren van de tegels

Het goed doorvoeren van tegels zorgt ervoor dat er geen luchtbellen achterblijven en de tegels goed hechten. Het niet goed doorvoeren van de tegels kan leiden tot losse tegels en onnodige reparaties. Zorg er dus voor dat je de tegels goed doorvoert en verwijder eventuele luchtbellen.

5. Onvoldoende correctie vermogen

Het onvoldoende hebben van correctie vermogen kan leiden tot scheve tegels en onnodige kosten. Zorg er dus voor dat je tegellijm gebruikt met voldoende correctie vermogen, zodat je de tegels kunt corrigeren voordat de lijm droogt.

6. Het niet goed afwerken van de voegen

Het niet goed afwerken van de voegen kan leiden tot vochtproblemen en schimmel. Zorg er dus voor dat je de voegen goed afwerkt en de overtollige voegmortel tijdig verwijdert.

Door deze veelgemaakte fouten te voorkomen, bespaar je niet alleen onnodige kosten, maar zorg je er ook voor dat je badkamer er schitterend uitziet. Voorkomen is beter dan genezen!

Garantie en onderhoud van tegelwerk in de badkamer

Nu je badkamer betegeld is, wil je natuurlijk dat deze er zo lang mogelijk mooi uit blijft zien. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met garantie en onderhoud.

Wanneer je badkamer betegeld is, heb je vaak garantie op het tegelwerk. Dit is afhankelijk van de leverancier en/of de tegelzetter. Het is belangrijk om deze garantie goed door te nemen, zodat je weet waar je recht op hebt.

Het onderhoud van het tegelwerk is ook van belang voor een mooie uitstraling van je badkamer. Het is aan te raden om de tegels regelmatig schoon te maken met een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor tegelwerk. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schurende sponzen, omdat deze het tegelwerk kunnen beschadigen. Enkele keren per jaar het tegelwerk impregneren kan ook helpen om het tegelwerk mooi te houden.

Waarop letten bij het kiezen van tegelwerk

De keuze van het tegelwerk kan van invloed zijn op de garantie en het onderhoud. Zo kan keramiek bijvoorbeeld krasbestendiger zijn dan natuursteen, maar is het ook minder goed bestand tegen zuren. Het is dus belangrijk om bij de keuze van het tegelwerk te letten op de eigenschappen en onderhoudsvoorschriften, zodat je tegelwerk optimaal beschermd blijft.

Tot slot is het aan te raden om contact op te nemen met de leverancier en/of tegelzetter voor specifieke onderhoudsadviezen en informatie over garantie. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van een mooie badkamer.

Conclusie

Je weet nu alles over de kosten voor het betegelen van je badkamer. Door rekening te houden met de prijsfactoren en onze bespaartips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je binnen je gewenste budget blijft. Vergeet ook niet om offertes van lokale bedrijven te vergelijken. Bij Tegelzetters.eu kun je eenvoudig meerdere offertes aanvragen en vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Houd er rekening mee dat de kosten voor het betegelen van een badkamer afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals het type tegels, de oppervlakte van de badkamer en de arbeidskosten van een tegelzetter. Het is daarom verstandig om eerst een duidelijk beeld te krijgen van wat je wilt en wat je kunt uitgeven. Op die manier kun je de kosten zo goed mogelijk beheersen.

Vergeet na het betegelen van je badkamer ook niet om rekening te houden met garantie en onderhoud. Door je tegelwerk goed te onderhouden, kun je de levensduur verlengen en voorkom je onnodige kosten in de toekomst. Bij Tegelzetters.eu kun je altijd terecht voor advies en tips over het onderhoud van je tegelwerk.

Kortom, of je nu op zoek bent naar de kosten voor het betegelen van je badkamer of naar handige bespaartips, bij Tegelzetters.eu ben je aan het juiste adres. Bekijk ons ruime aanbod van lokale tegelzetters en vraag vandaag nog vrijblijvend offertes aan. Zo kun je gegarandeerd kosten besparen en genieten van een prachtig betegelde badkamer!

FAQ

Wat zijn de kosten voor het betegelen van een badkamer?

De kosten voor het betegelen van een badkamer kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de badkamer, het type tegels en de materiaalkeuze, voorbereidende werkzaamheden en de arbeidskosten van een tegelzetter. Het is het beste om een professionele tegelzetter te raadplegen voor een nauwkeurige prijsindicatie.

Hoeveel kost het betegelen van een badkamer per vierkante meter?

De prijs per vierkante meter voor het betegelen van een badkamer kan variëren, maar gemiddeld kun je rekening houden met een prijs tussen €40 en €120 per vierkante meter.

Welke factoren beïnvloeden de kosten van het betegelen van een badkamer?

Verschillende factoren kunnen de kosten van het betegelen van een badkamer beïnvloeden, zoals de grootte van de badkamer, het type tegels en de materiaalkeuze, voorbereidende werkzaamheden en de arbeidskosten van een tegelzetter.

Welke soorten tegels en materialen zijn er beschikbaar voor het betegelen van een badkamer?

Er zijn verschillende soorten tegels beschikbaar voor het betegelen van een badkamer, waaronder keramische tegels, natuursteen tegels en mozaïektegels. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende materialen zoals porselein, marmer, graniet en glas.

Hoe beïnvloedt de oppervlakte van de badkamer de kosten van het betegelen?

Over het algemeen geldt dat hoe groter de oppervlakte van de badkamer is, hoe hoger de totale kosten voor het betegelen zullen zijn. Dit komt doordat er meer tegels en meer arbeidsuren nodig zijn voor het betegelen van een grotere badkamer.

Welke voorbereidende werkzaamheden zijn er nodig voordat de tegels kunnen worden geplaatst?

Voordat de tegels kunnen worden geplaatst, moeten vaak voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd. Dit kan onder andere het verwijderen van oude tegels, het egaliseren van de vloer, het aanbrengen van een waterdichte laag en het voorbereiden van de ondergrond omvatten. De kosten voor deze werkzaamheden kunnen variëren.

Hoeveel kost het inhuren van een tegelzetter?

De kosten voor het inhuren van een tegelzetter kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de ervaring en expertise van de tegelzetter, de complexiteit van het tegelwerk en het uurtarief. Gemiddeld kun je rekening houden met een uurloon tussen €30 en €50.

Hoe kan ik besparen op de kosten voor het betegelen van mijn badkamer?

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen op de kosten voor het betegelen van je badkamer, zoals het vergelijken van offertes, het kiezen van betaalbare tegelsoorten, het zelf uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden en het vragen om een pakketprijs bij de tegelzetter.

Hoe kan ik offertes vergelijken voor het betegelen van mijn badkamer?

Om offertes voor het betegelen van je badkamer te vergelijken, is het belangrijk om te letten op zowel de prijs als de kwaliteit van het werk. Vraag om gedetailleerde offertes en vergelijk deze op basis van de gebruikte materialen, de arbeidsuren, garantiebepalingen en referenties.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het betegelen van een badkamer in Nederland?

De gemiddelde kosten voor het betegelen van een badkamer in Nederland kunnen variëren, maar gemiddeld kun je rekening houden met een prijs tussen €1000 en €5000, afhankelijk van de grootte van de badkamer, het type tegels en de materiaalkeuze.

Welke veelgemaakte fouten moet ik vermijden bij het betegelen van een badkamer?

Bij het betegelen van een badkamer kunnen verschillende veelgemaakte fouten worden vermeden, zoals het niet goed waterdicht maken van de ondergrond, het niet zorgvuldig plaatsen van de tegels, het niet laten aansluiten van de tegels op het sanitair en het niet goed onderhouden van het tegelwerk.

Hoe kan ik het tegelwerk in mijn badkamer goed onderhouden?

Om het tegelwerk in je badkamer goed te onderhouden, kun je regelmatig schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel of doek. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen en schuurmaterialen. Daarnaast is het belangrijk om eventuele scheuren of beschadigingen tijdig te repareren.

Gratis Offerte Ontvangen

Tegelzetters

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Heeft u liever dat wij u terug bellen?

Vul uw naam, telefoon nummer en selecteer het gewenste tijdsframe zodat wij u dan kunnen terug bellen.

Offerte's vergelijken van specialisten uit uw eigen omgeving?
Tegelzetters
Geheel kosteloos
Tegelzetters

Wacht! U vergeet uw gratis offerte!

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Direct een gratis offerte ontvangen?